Buurtbemiddelaars gezocht: in Amsterdam Oost, Zuideramstel, Centrum, Bos&Lommer/Westerpark en Zaanstreek

Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers in Amsterdam Oost, Zuideramstel, Centrum, Bos&Lommer/Westerpark en de Zaanstreek die bemiddelaar willen worden. Staat uw woongebied er niet bij, dan zijn we nu niet op zoek en heeft het geen zin om u aan te melden.

Veel mensen hebben wel eens een conflict met hun buren en komen daar samen niet uit. Beterburen is op zoek naar vrijwilligers die bemiddelen bij burenconflicten. Vind jij het belangrijk om prettig te wonen en wil jij graag middels gesprekken andere bewoners helpen, meld je aan als vrijwilliger.

Wij zoeken mensen die:
-  onpartijdig een gesprek tussen buren kunnen leiden;
-  interesse hebben in de medemens en respect hebben voor de mening van anderen;
-  goed kunnen luisteren, samenvatten en doorvragen;
-  kunnen omgaan met weerstand;
-  minimaal 3 á 4 uur per week de tijd hebben, inclusief de vergaderingen en gedurende minimaal 1 ½ tot 2 jaar beschikbaar zijn. We verwachten dat je minimaal 8 zaken per jaar doet.
-  verplicht deelnemen aan de basistraining burenbemiddeling;
-  jaarlijkse de bijscholing volgen en deelnemen aan de intervisieavonden.
- kunnen samenwerken met hun co-bemiddelaar (je gaat altijd met z'n tweeën op pad)

(Ben je mediator? Beterburen staat NIET toe dat je onze zaken gebruikt voor de MFN/ADR registratie van mediators)

Interesse
Heeft u interesse om bemiddelaar te worden en woont u in één van bovengenoemde gebieden, geeft u zich dan op middels onderstaand formulier. Wij nodigen u uit voor een uit voor een selectiegesprek. Na selectie volgt de basistraining buurtbemiddeling en wordt u na het goed afronden ingezet.

Training
In de Amsterdam is de eerst volgende training vrijdag 29 juni 13.00 tot 22.00 en zaterdag 30 juni 9.30 - 17.00, woensdagavond 4 juli 19.30 tot 21.00 en zaterdag 24 november van 9.30 tot 17.00.
In de Zaanstreek is de eerst volgende training weer in 2018.

Interesse en woonachtig in het gebied waar wij nu bemiddelaars zoeken? Klik dan hier om uw interesse kenbaar te maken.

Als u zich heeft aangemeld, maar er is nog geen plek of gesprek met u geweest, dan willen wij graag uw gegevens nog een 1/2 jaar bewaren. Heeft u daar bezwaar tegen, laat het ons weten.