Buurtbemiddelaars gezocht: in de Zaanstreek

Wij zoeken bewoners woonachtig in de Zaanstreek die bemiddelaar willen worden. Staat uw woongebied er niet bij, dan zijn we nu niet op zoek en heeft het geen zin om u aan te melden. Voor Amsterdam zullen we na 1/2 september hier aangeven waar we mensen zoeken voor de training in november 2017.

Veel mensen hebben wel eens een conflict met hun buren en komen daar samen niet uit. Beterburen is op zoek naar vrijwilligers die bemiddelen bij burenconflicten. Vind jij het belangrijk om prettig te wonen en wil jij hier in jouw stadsdeel/gemeente aan bijdragen, meld je aan als vrijwilliger.

Wij zoeken mensen die:
-  onpartijdig een gesprek tussen buren kunnen leiden;
-  interesse hebben in de medemens en respect hebben voor de mening van anderen;
-  goed kunnen luisteren, samenvatten en doorvragen;
-  kunnen omgaan met weerstand;
-  minimaal 3 á 4 uur per week de tijd hebben, inclusief de vergaderingen en gedurende minimaal 1 ½ tot 2 jaar beschikbaar zijn. We verwachten dat je minimaal 8 zaken per jaar doet.
-  verplicht deelnemen aan de basistraining burenbemiddeling;
-  jaarlijkse de bijscholing volgen en deelnemen aan de intervisieavonden.
(buurtbemiddeling telt niet mee voor de MFN registratie van mediators)

Interesse
Heeft u interesse om bemiddelaar te worden en woont u in één van bovengenoemde gebieden, geeft u zich dan op middels onderstaand formulier. Wij nodigen u dan uit voor een selectiegesprek.
Na het selectiegesprek volgt de basistraining buurtbemiddeling van 2 dagen en word je na het goed afronden hiervan, ingezet samen met een co-bemiddelaar.

Training
In de Zaanstreek is de eerst volgende training vrijdag 15 september en zaterdag 16 september.

 

Bij interesse verzoeken wij u hier het formulier in te vullen.