Meer Nieuws van Beterburen

Hier leest u korte, maar niet minder interessante mededelingen over:

een nieuwe vacature, onze nieuwe medewerker, voorlichting, het 1e kwartaal en spreekuur Zuidoost.

Voorlichting ter informatie en preventie

Beterburen geeft diverse voorlichtingen, zowel op ons kantoor als op locatie.

-      Aspirerende bemiddelaars krijgen uitgebreide informatie over het werk dat buurtbemiddelen inhoudt, over Beterburen en over hun rol als toekomstig bemiddelaar.

-      Verwijzers kunnen drie keer per jaar terecht bij onze vaste verwijzersvoorlichting op ons kantoor in Amsterdam. Werkwijze, samenwerking, voorbeelden en vragen krijgen hier uitgebreid de ruimte. Ditzelfde, of een aangepaste vorm, kunnen we ook op locatie bieden.

-      Daarnaast bieden we bewonersvoorlichtingen op locatie. Samen met bewonersgroepen wordt er aandacht besteed aan omgaan met overlast, voorkoming van overlast en opbouwende gespreksvoering. Bewonersvoorlichting heeft een vaste voorlichtende vorm.

-      Bewonersworkshops zijn aangepast aan een specifieke vraag. Deze dienst kan tegen betaling in overleg op maat en binnen de mogelijkheden gemaakt worden.

In januari en februari heeft Beterburen 2x een 4 uur durende workshop gegeven aan bewoners van het Starters Up-project van Eigen Haard. Samen met de bewoners werd er geleerd over en geoefend met het omgaan met problemen die een goed samen leven kunnen verstoren.

Meer weten of ook een workshop bestellen? Neem contact met ons op!

Nieuwe medewerker Vanwege het vertrek van één van onze coördinatoren en wegens het groeiend aantal meldingen heeft Beterburen ruimte voor nieuwe medewerkers.

Per 1 april is Marita Cox  gestart als coördinator voor de Amsterdamse stadsdelen Oost, Baarsjes en Oud-West. Zij zal in deze maand stapsgewijs deze stadsdelen overnemen van de collega’s.

Vacature Voor de functie coördinator van de werkgebieden Amsterdam Noord en gemeente Landsmeer zijn we op zoek naar een kundige en fijne collega die 24 tot 28 uur ons team komt versterken. Op onze pagina nieuwsoverzicht en in een link op onze homepage kom je bij de uitgebreide informatie.

Het 1e kwartaal 2019: goed op weg… In het eerste kwartaal heeft Beterburen binnen haar 9 gemeenten 588 meldingen ontvangen. In 2018 waren er 557 meldingen. Een lichte stijging.

In de gemeenten Amsterdam en Zaanstreek/Wormerland en in het Amstellandgebied zijn de top 3 klachten geluidsoverlast , pesten/treiteren en een gedeelde 3e plek voor overlast van dieren en tuinperikelen.

In Edam/Volendam is de tuinperikelen de meest voorkomende klacht, waarna geluid en dierenoverlast volgen.

Voor Landsmeer geldt een gedeelde eerste plek voor pesten/treiteren en dierenoverlast en op 2 wordt geluidsoverlast genoemd.

Het oplossingspercentage binnen het gehele werkgebied is 66%. Dit komt overeen met het landelijk gemiddelde.

Spreekuur Zuidoost

Vanaf donderdag 2 mei 2019  zal om de twee weken op de donderdag een spreekuur buurtbemiddeling gehouden worden. Dit is een pilot van een periode van 3 maanden. Coördinator Marjan Vos is van 10.00 tot 11.00 uur aanwezig voor advies en meldingen. Locatie: Buurtwerkkamer `Samen Sterk’, Gravestein 30.