Korte berichten en mededelingen

Het eerste kwartaal heeft Beterburen alweer 487 meldingen geregistreerd. In 100 gevallen namen instanties het eerste contact met ons op. 140 mensen benaderden Beterburen op eigen initiatief. De overige 247 bewoners melden zelf na contact met een doorverwijzende instantie. Natuurlijk stond bovenaan de lijst klachten ‘geluidsoverlast’, te weten 271 maal. In 105 gevallen werden er gerichte acties genoteerd, van pesten of roddelen tot aan discriminatie, vernielingen en intimidatie.Het oplossingspercentage (= naar tevredenheid van beide buren afgerond of bewoners kunnen na advies en begeleiding zelf verder) ligt als altijd rond 68%.

Het jaarverslag 2016 is afgerond en gepubliceerd. U kunt het verslag terugvinden op onze website onder de knop ‘organisatie’. Hier vindt u een link naar het jaarverslag.

Het inloopspreekuur verruimt haar tijden! Beterburen heeft in haar nieuwe pand meer spreekruimten tot haar beschikking. Hierdoor kunnen we de tijden van ons spreekuur uitbreiden. Wilt u een gesprek met een medewerker van Beterburen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek bij ons op kantoor aan de IJselstraat 48. Mail: pippie.kerkhoven@beterburen.nl of info@beterburen.nl om een afspraak te maken voor een gesprek of bel naar 085-9022810.

Voorlichtingen en informatieve presentaties voor instanties die ‘achter de voordeur’ komen en te maken krijgen met burenoverlast-klachten. Zij kunnen hun klanten attenderen of doorverwijzen naar Beterburen. Hoe dat in het werk gaat en meer over ons komen wij graag aan uw team vertellen. U kunt hiervoor contact met ons opnemen.

Ook onze vaste informatie-ochtenden kunnen bezocht worden. Houd onze social-media in de gaten voor aankondigingen en data!

Verder zijn er voorlichtingen speciaal voor bewoners die aangevraagd kunnen worden door bewonersgroepen, VvE’s of bijvoorbeeld een sociaal wijkteam. Wenst u meer informatie, bel ons gerust of mail naar Jeanine.dekoster@beterburen.nl