Kort nieuws

Voorlichting, uitbreiding, een half jaar in kaart gebracht en meer...

Spreekuur Zuidoost uitgebreid 

Coördinator Marjan Vos voor Zuidoost draait al een paar maanden om de andere donderdag een spreekuur in Zuidoost. Inmiddels kan ze dit uitbreiden naar een tweede locatie. De data en locaties van de komende spreekuren zijn: Op 31 okt en 28 nov in Buurtkamer Samen Sterk, Gravestein 30. En op 17 okt, 14 nov en 12 dec in Buurtkamer De Handreiking, Haardstee 15. Steeds op donderdag van 10.00 tot 11.00 uur.

Oostzaan en Woonzorg doen ook mee 

Sinds enkele maanden is gemeente Oostzaan toegevoegd als werkgebied voor Beterburen. Het is de 10e gemeente die een samenwerkingsverband met Beterburen is aangegaan. We wensen de bewoners en bemiddelaars in Oostzaan voorspoedige bemiddelingen toe.

Woonzorg is een landelijke wooncorporatie voor senioren en mensen met een beperking. In de gemeenten Amsterdam, Amstelveen en Ouder-Amstel kunnen hun huurders ook bij ons terecht. Woonzorg in deze gemeenten heeft zich aan ons verbonden als convenantpartner.

Voorlichting aan verwijzers

Op donderdagochtend 7 november 2019 vindt er weer een verwijzersvoorlichting plaats. Verwijzers kunnen zich opgeven via info@beterburen.nl. Van 09.00 tot 10.30 uur zal op het hoofdkantoor IJselstraat 48, Amsterdam uitgebreid worden ingegaan op wat Beterburen te bieden heeft, hoe verwijzingen verlopen en hoe we gezamenlijk de bewoners kunnen helpen.

In 2020 is er een voorlichting op 20 febr., 18 juni en 5 nov.

Het eerste half jaar Beterburen

In het eerste half jaar zijn er 1134 meldingen verwerkt in de werkgebieden van Beterburen.

Onze hulp werd ingeroepen door 864 huurders en 199 kopers, 56 bewoners huurden bij een particuliere verhuurder. Bij de overige meldingen was dit onbekend.

Zoals te verwachten gaat het merendeel van de klachten over geluidsoverlast, namelijk 533 maal. Met 238 meldingen staat pesten/roddelen/lastig vallen op een tweede plek. Ruim hierachter volgen klachten over tuingeschillen met 94. Overige klachten variëren van kindergeluiden, bedreiging/intimidatie, stankoverlast, rommel, dierenoverlast tot parkeerproblemen.

Aan het eind van het eerste half jaar waren er nog 84 zaken in behandeling en 14 zaken stonden in de wacht. Van de overige 1036 zaken werden 597 positief opgelost, 93 meldingen bleken niet geschikt te zijn. In 125 gevallen wilde de andere buur niet meewerken. In de overige gevallen kon geen contact gelegd worden en in  mindere mate kwam men niet tot een oplossing.

De inzet van de 276 bemiddelaars (op 1 juli 2019) is onverminderd groot.

Meer bemiddelaars

Door de onverminderde groei van Beterburen blijven er nieuwe bemiddelaars nodig. Halverwege november wordt er weer een nieuwe groep getraind. Ook belangstelling? bekijk onze vacature link op de homepage.