Vacature vrijwilligers: Buurtbemiddelaars gezocht voor Waterland, Landsmeer, Oostzaan en Amsterdam Noord. A'dam Zuidoost en de Zaanstreek.

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers in die bemiddelaar willen worden.

Veel mensen hebben wel eens een conflict met hun buren en komen daar samen niet uit. Beterburen is op zoek naar vrijwilligers die bemiddelen bij burenconflicten. Vind jij het belangrijk om prettig te wonen en wil jij graag middels gesprekken andere bewoners helpen, meld je aan als vrijwilliger.

Wij zoeken mensen die:
-  onpartijdig een gesprek tussen buren kunnen leiden;
-  interesse hebben in de medemens en respect hebben voor de mening van anderen;
-  goed kunnen luisteren, samenvatten en doorvragen;
-  kunnen omgaan met weerstand;
-  minimaal 3 á 4 uur per week de tijd hebben, inclusief de vergaderingen en gedurende minimaal 1 ½ tot 2 jaar beschikbaar zijn. We verwachten dat je minimaal 8 zaken per jaar doet.
-  verplicht deelnemen aan de Basistraining buurtbemiddeling en deze met succes afronden;
-  jaarlijkse de bijscholing volgen en deelnemen aan de intervisieavonden.
- kunnen samenwerken met hun co-bemiddelaar (je gaat altijd met z'n tweeën op pad)

(Ben je mediator? Beterburen staat NIET toe dat je onze zaken gebruikt voor de MFN/ADR registratie)

Interesse
Heeft u interesse om bemiddelaar te worden, geeft u zich dan op middels onderstaand formulier. Wij zoeken nu vrijwilligers voor Amsterdam Noord en Zuidoost, Landsmeer en Oostzaan en de Zaanstreek. Staat uw woongebied er niet bij, dan zijn we niet op zoek en heeft aanmelden nu geen zin. Ik adviseer u de website dan in de gaten te houden.

In Amsterdam hebben we drie keer per jaar een voorlichtingsbijeenkomst waar u voor wordt uitgenodigd als u zich opgeeft om bemiddelaar te worden. In 2020 is dat op:

9 januari, 7 mei of 8 oktober Van 19.30 tot 21.00

N.a.v. uw aanmelding nodigen wij u uit voor een sollicitatiegesprek. Als u wordt geselecteerd volgt de basistraining buurtbemiddeling en wordt u na het goed afronden ingezet.Voorwaarde is dat u alle drie de trainingsdagen aanwezig kunt zijn.

Basistraining buurtbemiddeling erkend door het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) De trainingen bestaan uit drie dagen en 1 avond. De eerste dag is op vrijdagmiddag tot de avond. De 2de dag is een hele zaterdag. De 3de bijeenkomst is een avond en de 4de is een hele zaterdag.
In de Amsterdam zijn er 3 trainingen gepland in 2020 op:
A. 28 en 29 febr. en 3 maart, en 6 juni

B. 26 en 27 juni, 30 juni en 7 nov.

C. 27 en 28 nov, 1 dec en 24 april.

Voorwaarde is dat u alle vier de trainingsdagen aanwezig kunt zijn.

In de Zaanstreek is de volgende training:

A. 31 jan, 1 febr en 13 juni

B. 28 en 29 augustus en 12 dec.


 Ook vindt er nog een individueel procesgesprek plaats op een nader te bepalen tijdstip.

Interesse? Klik dan hier om uw interesse kenbaar te maken.

Als u zich heeft aangemeld, maar er is geen plek, dan wordt u wel uitgenodigd voor de voorlichtingsavond. Uw gegevens bewaren wij een 1/2 jaar en op het moment dat er plek is in uw woongebied, nodigen wij u uit voor een gesprek.