Beste mensen van Beterburen

Een bloemlezing van eigenzinnige aanvragen

Burenproblemen heb je in soorten en maten. Eenvoudig of gecompliceerd, elke melding wordt met dezelfde aandacht behandeld.
Toch is de ene klacht de andere niet.
Hier een bundeling van klein leed waar Beterburen ook mee te maken heeft.

BLOOT

Mijn buurman loopt graag naakt rond. Hij doet zo ook de deur open en loopt soms zelfs buiten op straat in zijn blootje naar de auto. Ik durf geen pakjes voor hem aan te nemen, omdat ik dan moet aanbellen en hij dan in zijn blootje open doet. Wat kunt u hieraan doen?

RELIGIEUS

Mijn buurman was altijd een prettige buur. Het laatste jaar is hij zich gaan verdiepen in godsdienstige zaken. Nu wil hij bijna iedere avond bij mij komen om hier met mij over te praten. Hij probeert mij te bekeren. Ik kom op een nette manier niet van hem af. Hoe moet ik dit aanpakken

SOCIAAL

Ik woon naast erg sociale mensen. Toen ik hier net kwam wonen, hebben ze me vaak geholpen. Inmiddels heb ik hier een eigen leven opgebouwd. De buren komen nog steeds langs en willen dan gezellige dingen doen. Ik heb daar niet zo veel zin in. Inmiddels hebben we al een paar keer ruzie gemaakt. Hoe kan ik hiermee omgaan zonder dat er ruzie komt?

GRIJPGRAAG

De buurman heeft mij op een buurtfeest bij de billen gepakt. Zijn vrouw weet van niets. Nu willen zij een bemiddelingsgesprek met mij. Ik wil niet met die buurman geconfronteerd worden. Hoe kan dit aangepakt worden?

GEURPROBLEEM

Onze buurman kwam graag langs om dingen te lenen en te helpen met klussen. Het is een vriendelijke man. Het probleem is dat hij enorm stinkt. Als hij weg is, dan ruik je nog lang zijn stank. Ik heb geprobeerd dit te bespreken, maar dat is op een ruzie uitgelopen. Nu komt hij niet meer, groet niet meer en maakt erg veel herrie met zijn klussen waar wij last van hebben. Kunnen jullie helpen?

FLUITKABOUTER

Mijn buurman is gepensioneerd en werkt bijna iedere dag van 7.00 tot 9.00 uur in zijn tuin. Het probleem is dat hij hier altijd bij fluit en zingt. Wij worden iedere keer op deze manier door hem gewekt. Het is enorm irritant. We hebben hem gevraagd rekening te houden met ons. Hij heeft zich verontschuldigd en gezegd dat hij het niet meer zal doen. Hij houdt zich niet aan die belofte, hoewel hij nu het zingen en fluiten soms vervangt door hard neuriën. Kunt u bemiddelen tussen ons?

DR. SPOCK

Mijn buurvrouw gedraagt zich onmogelijk. Eerst vonden we haar zielig, omdat ze eenzaam is en hielden we rekening met haar. Maar sinds ze onze kinderen vertelt hoe ze zich moeten gedragen, zijn we helemaal klaar met haar. Nu stopt ze opvoedkundige artikelen bij ons in de brievenbus. Om ons te helpen, zegt ze dan. Hoe komen we van haar af?

BOMENLEED

Onze vorige buren hebben twee mooie bomen langs de schutting staan. Onze eigen tuin is voor het gemak betegeld. Hun bomen zijn ons enige groen en geven afkoeling tijdens een hittegolf. De nieuwe buurman wil de bomen weghalen. Wij zijn te oud om nog zelf bomen te planten. Hoe kunnen we dit tegenhouden?