15 jaar buurtbemiddeling Zaanstad

In september vierden de bemiddelaars in Zaanstreek 15 jaar buurtbemiddeling

Op 28 september 2017 heeft BeterBuren Zaanstreek haar 15 – jarig jubileum gevierd. Directeur Bente London, directeur opende het programma met een stukje historie over het ontstaan van buurtbemiddeling. Inez De Jaegher, projectleider BeterBuren Zaanstreek, vertelde dat het project in is gestart in 2002 en sinds 2009 is uitgebreid met gemeente Wormerland. Ooit is Buurtbemiddeling Zaanstreek begonnen met 6 bemiddelaars en inmiddels zijn er 33 bemiddelaars met de daarbij behorende resultaten. Sinds 2014 is buurtbemiddeling Zaanstreek aangesloten bij BeterBuren. Dankzij de kwaliteit van de  bemiddelaars en de grote hoeveelheid zaken (inmiddels zo’n 375 aanmeldingen per jaar) die zij met hun opgebouwde deskundigheid bemiddelen,  is Buurtbemiddeling hier uitgegroeid tot een begrip in beide gemeentes. 

Wethouder Rita Visscher-Noordzij werd geïnterviewd door Erik Feekes en Paul Tijssen,  2 grondleggers van Buurtbemiddeling in Nederland, die de bijeenkomst aan elkaar hebben gepraat.
Directeur John van Nimwegen (WormerWonen) en Harry Platte (Parteon) spraken beiden vol lof over buurtbemiddeling en de bemiddelaars. Daarna werd middels een quiz inhoudelijke kennis over Buurtbemiddeling getest, met daarbij aandacht voor geweldloze communicatie.

De middag werd voor de netwerkpartners afgesloten met een hapje en drankje en voor de bemiddelaars was er nog een gezellig samenzijn geregeld. Al met al kunnen we terugkijken op een mooie geslaagde dag met veel waardering voor de bemiddelaars. Op naar de volgende 15 jaar!